Tygodniowe Menu

Tydzień 1-5.04.2018
PONIEDZIAŁEK:
ŚNIADANIE:
chleb z masłem, frankfuterki na ciepło, ketchup Pudliszki; herbata z cytryną;

herbata miętowa, gruszka

OBIAD:
zupa porowa z ziemniakami na wywarze mięsno-warzywnym; ryż zapiekany z jabłkiem, masłem i cukrem; kompot owocowy;

PODWIECZOREK:
weka z masłem, polędwica drobiowa, ogórek zielony, herbata z cytryną;

WTOREK:
ŚNIADANIE:
bułka pszenna z masłem, szynka konserwowa, pomidor; herbata z cytryną

kakao, melon

OBIAD:
rosół z lanym ciastem na wywarze mięsno-warzywnym; kluski z mięsem, surówka z kapusty czerwonej i jabłka; kompot owocowy;


PODWIECZOREK
Lubisie, kiwi; herbata z cytryną;

ŚRODA:
ŚNIADANIE:
bułka pszenna z masłem, ser Gouda, sałata, rzodkiewka, kakao

herbata owocowa

OBIAD:
zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno-warzywnym; paluszki rybne z mintaja, ziemniaki, surówka z jabłka, marchwi i pora; kompot owocowy

PODWIECZOREK:
herbata z mlekiem, drożdżówka z serem;

CZWARTEK:
ŚNIADANIE:
chleb słonecznikowy z masłem, polędwica sopocka, sałata; herbata z cytryną;

sok owocowy 100%,

OBIAD:
zupa kalafiorowa z ryżem na wywarze mięsno-warzywnym;
kotlet drobiowy, ziemniaki, mizeria; kompot owocowy;

PODWIECZOREK:
deser monte, biszkopty

PIĄTEK:
ŚNIADANIE:
chleb z masłem, serek Almette, ogórek zielony, kawa inka;

herbata z cytryną

OBIAD:
zupa pieczarkowa jarska z ziemniakami i śmietaną; makaron z sosem pomidorowym; sok owocowy; banan, kiwi

PODWIECZOREK:
weka z masłem, dżemem niskosłodzonym;herbata z cytryną
Przedszkolowo.pl logo